Write a new entry for the Guestbook

 
 
 
 
 
 

Fields marked with * are required.
Your E-mail address won't be published.
It's possible that your entry will only be visible in the guestbook after we reviewed it.
We reserve the right to edit, delete, or not publish entries.
65 entries.
Thomi & Christiane from La Chaux-de-Fonds, Suisse wrote on 27/10/2019:
Chers amis, Monique et Reinoud, 14 ans que nous avons découvert Cazo et il est peu dire que nous en sommes tombés amoureux..!!
C'est toujours avec le même plaisir que nous vivons la région!
Les paysages, les terres, les vignes, les gens, les vins bien sûr et le calme... et cette semaine le BLEU du ciel et les températures si agréables!...pour faire de belles promenades!
Vive l'Amandier!
Thomi & Christiane.
Marijke from Soest wrote on 02/09/2019:
Net terug uit het mooie Frankrijk en nagenietend van onze vakantie in Lou Cigalou.... we hebben weer genoten van het mooie huis en de prachtige tuin. Wat een rust in Babio, en wat een lekkere wijn hebben de buren ! Voor herhaling vatbaar. Ook de omgeving blijft ons boeien: Minerve, Roquebrun, Olonzac, olarques etc.
Tot ziens!
Rika, Sebastiaan en Renée from Antwerpen wrote on 20/08/2019:
We verbleven deze zomer zowel in "L'Amandier" als in "Lou Cigalou" en genoten van prachtige zomerdagen. L'Amandier (Cazo) is een schitterend huis "op het einde van de wereld" waar we met volle teugen van de natuur hebben genoten. Lou Cigalou (Babio) is bijzonder charmant ingericht en bleek uitermate geschikt voor onze kleine peuter (romantische kamer, afgesloten tuin). Beide huizen beschikken over alle comfort en prachtige buitenruimtes. Dank aan Monique (L'Amandier) en Hilde (Lou Cigalou) voor de tips en de hulp!
Peter De Decker from Lou Cigalou wrote on 09/08/2019:
Twee verschillende huisjes in dezelfde streek bezochten we tijdens onze zomervakantie 2019, maar de wat nostalgische sfeer van het stijlvol gedecoreerde huisje " Lou Cigalou " met de fijne relaxerende tuin en rustige mooie omgeving, bevielen ons het meest. Dank aan de betrokken eigenaars Hilde en Frans. mmm even namijmeren...
Lucy Berkhout from La Fontaine wrote on 30/07/2019:
La Fontaine is a truly lovely house, beautifully decorated and very well equipped. The pool is wonderful and has a great seating area, BBQ, loungers etc. The village is peaceful and pretty, with a great local shop where you can order bread and croissants. Monique was always on hand to respond to any queries. Absolutely loved it, and highly recommend.
David Mathias from La Fontaine wrote on 15/06/2019:
A beautiful home in a very pretty, peaceful village on the banks of the Canal du Midi, this house offers everything you could possibly want for a relaxing holiday. As you enter the front garden, you are greeted by the beautiful smell of honeysuckle and jasmine, which sets the scene for things to come. The house itself reflects the grandeur of its past whilst offering all the modern conveniences of today. The owners of the property, Renaud and Monique, were kind enough to show us around the extended property, at the same time giving us the history of the house, which we all found very interesting, and we must also thank them for the welcoming bottle of wine on arrival, which was put to good use almost immediately! The kitchen/diner/living space was perfect for socialising, and the kitchen was very well equipped. French doors lead out to a grand flight of stone steps which takes you to the private, peaceful courtyard, where we spent most of our time either in the large swimming pool, relaxing on the terrace with a glass of wine, or eating al fresco. Upstairs, the rooms are large and spacious with plenty of storage and very comfy beds. All bedrooms are ensuite, which was perfect for us as a two-couple party,the main bedroom being more of a private suite than an ensuite bedroom-very luxurious! The village of Poilhes is very peaceful. There are three good restaurants, all serving excellent food, and a local shop, and there is a lovely walk along the banks of the canal into Capestang, which would take about an hour to do at a leisurely pace. Capestang itself has two supermarkets, Intermache at one end and Lidl at the other. There are also several restaurants here - La Grille on the square offers the perfect steak at a very reasonable price! We also visited Carcassonne, (about one hours drive away and well worth the visit), Beziers, (about twenty minutes drive away), Roquebrun, with beautiful views and canoeing on the river (about half hour's drive away) and Marseillan, a coastal town about forty minutes drive away. At the end of the day though it was always good to "come home" to La Fontaine. If we had to make a small suggestion, it would be to have a downstairs loo which would save having to run through the house from the pool, but this is a very minor inconvenience in such a beautiful house. Overall a truly unique French experience in a charming house that always felt like home from home.
Viviane et Philippe from EGLY wrote on 02/06/2019:
Situé à moins de 10 minutes du charmant village de Saint-Chinian, L’amandier est un endroit idéal pour les amoureux de la nature et du calme. Nous avons apprécié les balades dans les vignobles et la garrigue. La maison est bien équipée, agréable, fraîche quand il fait chaud. Il y règne une douce atmosphère de terroir qui nous a ravi. Sans compter la petite attention des propriétaires. Un endroit à recommander.
gogioso marie line from AIGUES MORTES wrote on 05/01/2019:
Nous avons été charmé de notre semaine à la vieille grange superbe demeure très belle région ou il fait bon vivre à refaire
Anne from Maastricht wrote on 18/09/2018:
Optimaal genoten van ons verblijf in Lou Cigalou (Babio). Een heerlijk huis met riante tuin in een dorpje aan het einde van de wereld... Wat een rust, mooi uitzicht en super lekkere wijn van de buren! Merci.
Elsje from Den Haag wrote on 31/07/2018:
We hebben een heerlijke week gehad in l'Amandier. Onze twee meisjes van 1 en 3 jaar vonden het prachtig om de druiven te zien groeien in de wijngaard. Helaas waren ze erg bang voor de 'hondjes' in het dorp. Vanwege het warme weer zijn we vaak naar de kust geweest. Heerlijk zwemmen en zonnen! We vonden het huis prachtig en compleet. We houden van koken en genoten van alle mooie spullen in de keuken. Verder slapen de bedden goed. Bedankt ook voor het babybed, het badje en het potje voor onze jongste. Ze vond hem zo mooi dat ze er meteen een (haar eerste!) plasje op deed! Super trots waren we.
Vriendelijke groet, fam. Moerdijk
Anne en Asse from Arnhem wrote on 30/07/2018:
Na twee weken te hebben verbleven in het huisje La Pineda, zijn wij volledig tot rust gekomen. Wij hebben hier een heerlijke tijd gehad, genoten van het adembenemende uitzicht en de rust.
Het huisje heeft prachtig uitzicht over de wijngaarden en de bossen en hier naar kijken gaat niet vervelen!
Het huisje zelf is modern gezellig ingericht en van alle gemakken voorzien. De luxe van een wasmachine, vaatwasser, de airco en het nespresso apparaat droeg bij aan ons aangename verblijf!
De omgeving is prachtig, Monique en Reinoud zijn erg gastvrij en hebben goede tips m.b.t riviertjes, stranden, wandelroutes en niet onbelangrijk; goede restaurants in een gastenboek vastgelegd.
Nogmaals; wij hebben genoten en komen zeker weer terug!
Carolien from Lou Cigalou wrote on 07/07/2018:
We hadden een superfijne week in Lou Cigalou. Een mooi ingericht huis én een paradijselijke tuin: wat wil een mens nog meer? De omgeving is superrustig, maar ideaal gelegen om de mooie streek te verkennen. Een toppertje!
Debbie from la Pineda wrote on 04/07/2018:
To Monique and Reinoud - Un grand merci!
We have had a superb 2 weeks in La Pineda. The house is delightful, you have thought of everything to make staying here a wonderful experience. We have appreciated the relaxing setting , complete with a very good range of outside furniture and even lighting for when the sun goes down.

As well as being very comfortable and well equipped inside, the quality, little artistic touches, nice crockery and appliances and even an espresso maker, have made our stay special.
We will hopefully be back next year.
Thank you so much
Debbie and Mike
Arnaud & Charlotte from Cazo wrote on 03/04/2018:
Bonjour,
Nous avons passé un magnifique séjour à l'Amandier. la Maison est très agréable à vivre. Le village de Cazo et ses alentours sont splendides. Nous étions venus nous restaurer en famille ici, c'est très réussi!!
Cordialement Arnaud,Charlotte, Céleste et Paul
arthur & yvonne den haan from la pineda wrote on 13/03/2018:
ver deze accommodatie kunnen we kort zijn: voldeed werkelijk aan al onze verwachtingen en we hebben er een heerlijke tijd beleefd! De omgeving - voor ons nieuw – is karakteristiek met al zijn wijngaarden en het uitzicht vanaf het terras is wat dat betreft uniek. De beschrijvingen over de mogelijkheden van de omgeving kloppen (zelf gefietst en talloze bewegwijzerde MTB-trails tegen gekomen) en ook op het van alle gemakken voorziene huis is niets aan te merken. Eet, drink, rust, geniet en begrijp waar het spreekwoord “Leven als God in Frankrijk” vandaan komt!
arthur & yvonne den haan from la pineda wrote on 13/03/2018:
If you need the hectic buzz of the big-city life, then this place is not for you. If on the other hand, you appreciate the country-life of Southern France and want to experience the origin of the saying ‘living like God in France’, then this is the place to go. The property is situated perfectly overlooking what the Languedoc and especially the Saint Chinian region is famous for: vineyards. From the terrace, whether it is morning, noon or evening, the view is spectacular. On a slope, where the pine-trees act as the stage for an unobstructed belle-view on the ‘domaines’, we were surrounded by the music of the ‘cigales’ and the characteristic local winds whistling through the trees. These winds – as the proprietors explained – come by names like Mistral and Tramontana and can really influence how you experience a day. If they make you feel restless, then there are plenty of places to go to in the neighbourhood. Small villages where you can discover the history of the region, visit the markets (there is one nearby almost every day during the season) or taste the local food at affordable prices. The proprietors can also guide you to a number of ‘domaines’ where friendly experts can make a ‘degustation’ an unforgettable experience. Want to balance the intake of calories with some exercise? We found that there are plenty of possibilities to hike and bike (marked trails) and other outdoor opportunities. Returning from whatever journey, we found the accommodation to perfectly suit our needs; tidy, complete and full of character.
The only other thing you can then still be hoping for is some civilised and helpful proprietors, and that was the least of our concerns!
Johan from Lou Cigalou wrote on 30/09/2017:
Lou Cigalou in het gehucht Babio is een verborgen pareltje waar we al drie keer in alle rust verbleven hebben met ons gezin. Een mooi ingericht huis, omringd door wijngaarden en met een fijne tuin waar je uren in kan doorbrengen. Als liefhebbers van wijn, lekker eten, rust en toch ook niet ver van steden als Carcassonne en Narbonne kun je hier alle kanten op. Zelfs het strand bezochten we met regelmaat. Fijne plek!
Bodtländer Erwin from Les Terrasses wrote on 27/09/2017:
We've spent our vacations from 9.9.-23.9.2017 at Les Terrasses in Vieussan. Thank you for letting us stay at this wonderful house. It's surrounded by vineyards and mountains, it's very cosy and calm - the right place to relax and explore e. g. the river Orb, the Gorges d'Heric, the beautiful sunday market at St. Chinian and many more things. There's really missing nothing in the house and due to the wonderful time we've passed there it was hard for us to leave. I really recommend this property and I really hope to return to this place as soon as possible.
Peter, Bea en de rest from la Pineda wrote on 09/08/2017:
In juli 2017 verbleven in ons achtste huis en nieuwste huis van Monique en Reinoud: La Pineda in Donnadieu. Prachtig uitzicht over de heuvels en de wijngaarden. Zoals onze dochter zei "alsof je in een schilderij kijkt"!Lommerrijke plekjes/zitjes op het grote terrein. Echte schaduw onder de bomen als het nodig is. Op de fiets 's-ochtends brood halen in St. Chinian (5 km) en 's-avonds een ongelooflijke sterrenhemel. Heel veel wandelmogelijkheden, direct uit het huis. Ook heerlijk om de hond uit te laten op paadjes en in de druivenvelden. Het huis(je) zelf is gelijkvloers en compact zoals dat heet maar daardoor is het ook knus. Zoals gewoonlijk leuk ingericht en van alle gemakken voorzien. En die rust.....
Jildou de vries from l'Amandier wrote on 09/08/2017:
We hebben vorig jaar zo'n fijne vakantie gehad in l'Amandier, dat we dit jaar weer terug gekomen zijn... en we hebben weer genoten! L'Amandier is rustig gelegen, goed en mooi ingericht en veel mogelijkheden voor wandelen, zwemmen, stadjes bezoeken e.d. in de omgeving. Genoeg te doen dus.. twee weken vakantie in l'Amandier is eigenlijk te kort 😉
Hortons from Les Hirondelles, Roquebrun wrote on 09/08/2017:
We spent a glorious week at Les Hirondelles towards the end of July 2017. The property is beautifully and stylishly renovated - we loved the floor tiles and period features. The best thing about the property is the large balcony, with views to the river. We spent many evenings there reading and playing games. Parking is not a problem as the property comes with a large garage (high celilinged so roof box + bike was not a problem). It's very near to the river and right next to the bakery - handy for our daily swim and morning croissants. Roquebrun itself is lovely and great fun. We would love to return and stay at the property again. We are a family of 4 from the UK.
Charlotte et Arnaud from l'Amandier wrote on 07/08/2017:
Nous avons passé un excellent séjour de 2 semaines à l'Amandier! La maison est très fonctionnelle et le cadre (jardin-village) est magnifique. Si vous cherchez un lieu calme pour vous reposer et profiter de la nature, l'Amandier est un lieu idéal!
Tengrootenhuyzen from Lou Cigalou wrote on 13/07/2017:
We hebben midden juni 2017 een week doorgebracht in Lou Cigalou in Babio. Niks dan lof over de mooie gezellige woning met sfeervolle tuin waar letterlijk alles aanwezig is voor een fantastische vakantie. We komen zeker terug. Dank u Hilde en Frans!
Simon Kooijman en Laila Middendorp from Les Hirondelles wrote on 26/06/2017:
Wij hebben een heerlijke week in les Hirondelles achter de rug. Het authentieke en goed ingerichte huis met prima bedden en een gezellige keuken, is gelegen in de dorpskern van Roquebrun met de bakker als buur en de dorpskroeg op 50 meter afstand.
Wandel - en fietsmogelijkheden te over, zwemmen na afloop in de rivier is een feest en voor goede restaurants en caves hoef je Roquebrun niet te verlaten.
Aanrader!
Eleanor, Chettle & Cully from La Fontaine wrote on 06/06/2017:
'La Fontaine' is a gorgeous house in a lovely tranquil setting. Our family, which includes two toddlers, spent a wonderful ten days here and loved every minute of it. The children in particular enjoyed the outdoor courtyard and swimming pool (although in May it was a little too cold for them to do much more than dangle their legs in). The house has three lovely bedrooms, each with their own bathroom, so perfect for those travelling in couples or as a larger family. The kitchen is fully equipped with everything you might need for cooking, although the village does have three great restaurants (including one more or less opposite the house) so no need to spent too many nights toiling over the stove! The village itself sits on the Canal du Midi so is perfect for walking, cycling or boating along the canal. The village itself is very quiet (although it does have a little shop) so for major shopping trips or other amenities a 5 minute car journey to the neighbouring village is necessary but we didn't find this to be a problem. The baker's van does stop near the house most days, but not until a little later in the morning. Other famous regional sights are within easy reach if you have a car, including Carcassonne, Montpelier, Minerve, several lovely beaches and Fontfroide Abbey. Overall, we loved our stay and Monique and Reinoud were so helpful with recommendations for things to do. We would certainly recommend it without reservation.
Marilyn & Stewart Dixon from Les Hirondelles wrote on 03/05/2017:
We stayed in Les Hirondelles for 1 week over the Easter Holidays. It is a beautiful house in a perfect setting. The view from the front balcony is spectacular and the village of Roquebrun was everything we wanted. Every morning we would pop down (literally) to the Boulangerie below to get our bread for the day and croissants for breakfast, wonderful. The house has everything one needs, everything worked and was clean. We would definitely come back or stay in one of the other rentals. Many thanks.
Lesley Peacock from Lou Cigalou wrote on 28/03/2017:
We stayed at Lou Cigalou Babio for 2 weeks in June 2016 with our 2 grown up daughters for a family holiday. We travelled from Spain after a short stay in Barcelona. Babio is a tiny hamlet consisting of a few houses and surrounded by vineyards. The house is a beautiful traditional French house with a fantastic eye for detail. We loved the outside space that included an outdoor cooking and dining area with magnificent views of the surrounding vineyards. The owners left details about the Tour de France passing through the area and we were able to witness this wonderful spectacle first hand as well as seeing how much this event means to the French. The owners were contactable for any queries and responded immediately to ensure everything was perfect.

La Caunette is the nearest village to Babio and has a great pizza restaurant that also serves drinks and light refreshments throughout the day. It also has a small post office, which sells wonderful fresh bread each morning and basic provisions. Aigues Vives is only a short drive away and has a great patisserie and small very well stocked supermarket. Minerve is a 10 minutes drive and is a beautiful little village with cafes, restaurants and outstanding scenery. We had a trip to Homps and a walk around the lake, which is a great place for families with small children. Narbonne is a must to visit with a wonderful indoor market (open until 1pm) – the market is a place to shop and eat with a range of cafes serving snacks and meals with a choice of local wines. We tried a restaurant next to the market that was recommended by the owners and we were not disappointed with the fresh fish and local produce. St Chinian (30 minutes drive) has great markets on a Sunday and we were lucky enough to visit one of them on a wine festival day where you could sample the local wines of the region and have a taste of local produce. We also visited Sete, which boasts wonderful clean beaches and is great for a long day out. There are plenty of places to eat or to take a beach umbrella and a picnic! We also visited Roquebrun and spent the day by the river that is next to the village (several great restaurants and bars). Here we hired canoes from the local well run business along the river l’Orb that runs through Roquebrun.

We would highly recommend Lou Cigalou as a great base for exploring the region and taking a break from the hustle and bustle of every day life!
Willem from Oegstgeest wrote on 11/10/2016:
In de laatste week van september met z'n drieën in Les Terrasses geweest; echt een pareltje: stijlvol, luxueus, rustig en een schitterend uitzicht. Goede uitvalsbasis voor wandelingen (gorges d'Heric!) en fietstochten (diverse kleinere cols in de Espinouse). We komen er graag weer eens terug.
Willem from Oegstgeest wrote on 11/10/2016:
Van 17-24 sept. een week in Les Hirondelles geweest: een heerlijk huis: ruim, stijlvol, authentiek, uitzicht op de rivier en prima gelegen voor wandelingen, fietstochten en uitstapjes met de auto. Het huis ligt middenin Roquebrun en dat geeft een aangename reuring, zeker tijdens de wijnoogst. Voorherhaling vatbaar.
Ron & Co from Berghem wrote on 19/09/2016:
Ondanks de zeer droge en warme weken (eind augustus tot 10 september) hebben wij een geweldige vakantie gehad in het gezellige ingerichte huis in Babio. Onder de mooie overkapping met water en koelkast en genoeg lekkere stoelen hebben we iedere dag genoten van een glaasje wijn en het mooie uitzicht. Merci beaucoup!
Roel Ekhart en Henny Groot from La Roque in Tudery wrote on 14/09/2016:
De eerste week van september hebben wij genoten van dit heerlijke sfeervolle en schone huis, La Roque. Net zoals jullie andere huizen, l'Amandier , Las Rousigues en Les Terrasses. Wat een prachtige rustige omgeving. Omdat er geen restaurant in Tudery is heb ik zelf een aantal keer gekookt. Met de complete keuken is dat een groot feest. Het was een warme wandeling naar Saint Chinian dus het zwembad gaf bij thuiskomst de nodige verkoeling. Echt heeeeerlijk ! We komen zeker nog eens terug naar deze streek en maken dan weer graag gebruik van jullie gastvrijheid en een van jullie sfeervolle huizen. Merci beaucoup Monique et Reinoud. Au revoir.
Erik en Mariëtte Bulten from l'Amandier wrote on 15/08/2016:
wij hebben van 16 juli 2016 tot 6 augustus 2016 in dit heerlijke huis vertoefd. Het was, zoals we van jullie huizen gewend zijn, weer top ingericht. En wat een leuk plekje in Cazo. Genoten van de markt, de terrasjes en restaurants in St. Chinian. Komen graag terug!
Han en Yvonne from Lou Cigalou wrote on 15/08/2016:
Wij hebben twee heerlijke weken doorgebracht in Lou Cigalou, de perfecte uitvalsbasis voor bezoeken aan lieve wijndorpjes, historische steden of voor een boottochtje over het Canal du Midi. Maar vooral is het prettig steeds weer "thuis te komen" in Lou Cigalou, een zeer ruim huis, smaakvol en comfortabel ingericht, en met een tuin waar het goed toeven is.
Lara from La Roque wrote on 15/07/2016:
We just spent a week at la roque in Tudery. The location is great for hiking and cycling, but best of all is the pool, perfect to cool down in on these hot days!! We had a great time, thank you Monique and Reinoud for your great care, we will definitely come Back to Tudery!!
Bea en Peter from Las Rousigues wrote on 14/07/2016:
Een huis met verrassingen! Zowel in de herfst als in het voorjaar hebben wij hier verbleven. Opvallend is dat je altijd een zonneplek hebt en vaak zelfs meerdere. Bijvoorbeeld het hele grote achterterras, bij het zwembad of het kleine tuinterras (met watervalletjes!. ook aan de voorkant een terras waarop je goed kan zitten met uitzicht op de stromende rivier en de levendigheid van het stadje Roquebrun.
Het is een licht huis met een hele goede (!) open haard, lekkere bedden en vanuit de slaapkamers ook mooie uitzichten. Hele grote garage waarin je zelfs racquetball kan spelen.
Bakkertje (goed) op loopafstand, evenals enkele restaurantjes en terrasjes. In de omgeving kun je goed wandelen. Afhankelijk van het seizoen kun je ook het oogsten van de wijndruiven of het jagen op wilde zwijnen van dichtbij meemaken. Vanuit het huis loop je zomers zo de rivier in waar je goed in kan zwemmen (warm water), spelen (meerdere stroomversnellingen) en zonnen.
Anja en Dick van Doorn from Les Hirondelles wrote on 03/07/2016:
Wij zijn voor de eerste keer gast geweest in Les Hirondelles. Gast ben je inderdaad. Een super sfeervol huis, van alle gemakken voorzien. Een enorm balkon en gelukkig een 2e plaatsje, waar het bij te veel zonneschijn prima vertoeven is in de schaduw. Met het strandje aan de Orb ook nog een plek voor de nodige verkoeling, vooral gewaardeerd door onze hond op de hele warme dagen. Uitstapjes voldoende in deze mooie omgeving. Kortom, wat ons betreft een aanrader.
JILL from CONGLETON wrote on 25/06/2016:
My husband and I stayed at La Fontaine end May/early June. The booking process was straightforward and Monique answered emails quickly and in a very friendly way. The gite was superb, so well equipped with a comfortable bed and living room. There is ample outdoor furniture for both lounging and eating. The pool looked lovely but unfortunately the water was still too cold to swim. I can thoroughly recommend La Fontaine. It is the best gite we have ever stayed in and we loved the area.
Kees en Corin from Lou Cigalou wrote on 19/06/2016:
Juni 2016
Prachtige 14 dagen doorgebracht in Babio, Languedoc.
Het huis Lou Cigalou is een groot typisch frans huis en de inrichting is heel sfeervol, je ontdekt steeds leuke dingen. Je waant je in een brocante winkel. Het is van alle gemakken, en nog veel meer, voorzien.
Maar de tuin met de vele zitplekken, buiten keuken en het prachtige uitzicht is waar we het meest te vinden waren, in de zon, in de schaduw en zelfs met een regenbui.
Kortom een aanrader!
Aad & Karin Bom from Les Hirondelles wrote on 22/05/2016:
Beste Monique en Reinoud,
Voor de tweede keer waren we op vakantie in jullie prachtige woning les Hirondelles in Roquebrun.
En……..We zijn nog steeds niet uitgekeken. De combinatie van prachtige wandelingen, het bezoeken van pittoreske dorpjes en grote steden, de mooie natuur en de zekerheid van een comfortabele woning waar je na je dagtocht ook weer heerlijk kan nagenieten, maken dit soort plekjes uniek.
En dan niet te vergeten die wijn gaarden, de proeverijen, die Brocantes, Les Halles en die lekkere croissants om de hoek. We hebben wederom genoten, bedankt voor de goede zorg (alles was zeer verzorgd) en zeker tot een volgende keer!
Heel erg bedankt.
Aad en Karin
Carla from La Fontaine, 11 oktober wrote on 28/11/2015:
We hebben drie weken doorgebracht in La Fontaine, werkelijk een heel mooi huis. Zo mooi als op de foto's. We waren de eerste twee weken met 5 man, iedereen een eigen badkamer, heel fijn. Vanaf 12 september drie weken in het huis. Het weer was heerlijk, court heel fijn, het kon soms wat waaien maar geen last van als je buiten zat. in de omgeving veel te doen, naar Narbonne plage geweest ook, een mooie en niet lange rit ernaar toe. Mooi strand. Narbonne was een heel mooi stadje. Fietsen ook goed te doen in de omgeving, ook veel voor de mountainbiker.
Altijd weer fijn terugkomen in het huis. Jammer dat aan een vakantie altijd weer een eind komt....
Fijn dat er ook koffie en thee was achtergelaten, er was ook een nespressoapparaat.
Veel boeken en dvd,s.
Echt heel goed eten in de buurt, in Poilhes zelf maar ook in capestang. Alles was super!
Elles Mensink from Lou Cigalou, 29 september wrote on 28/11/2015:
Echt een prachtig huis in een fantastische omgeving. Wij hebben met onze kinderen van 6 en 7 een heerlijke week gehad. Het huis is super sfeervol ingericht en alles wat je in je eigen huis hebt, is aanwezig (zo niet meer). En dan ook nog eens een geweldige tuin waar je goed * * * vertoeven. Wij zijn veel op pad geweest in de regio maar telkens als we bij het huis van Frans en Hilde kwamen, kwamen we 'thuis'. Onze kinderen vonden het er heerlijk en waren elke ochtend en middag aan het spelen met de buurhond Iris.
Superlatieven te kort om Lou Cigalou en de gastvrijheid van de lieve eigenaren te beschrijven.
Marcel Frowijn from Les Martinets, 25.07/01.08 wrote on 28/11/2015:
Zaterdagmiddag aangekomen in Les Martinets. Wow, wat een huis. Alles erop en eraan. Mooi, met rondom een natuurlijk aangelegde tuin en uitzicht op de omgeving. Een fantastisch plekje.
Dat weekeinde was er een festival aan de rivier. Lekkere muziek, een goede sfeer en het werd druk bezocht. Tussendoor en daarna een oase van rust.
Wij hebben heerlijke wandelingen gemaakt, tochtjes op de racefiets en met de opblaasbare kano naar Roquebrun en Cessenon gevaren.
Met het warme weer was het heerlijk om op een van de terrassen van het huis te zitten of op het strandje aan de rivier, dat bijna voor de deur naast de brug ligt. Fijne van de Orb is dat het op veel plaatsen diep genoeg is om te zwemmen.
Een prima week gehad. Dit is een huis waar we zeker nog een keer naar terug willen.
Kerkman from la Vieille Grange, 19 augustus wrote on 28/11/2015:
Dit jaar voor de 2e keer de zomervakantie in La Veille Grange doorgebracht met kinderen en kleinkinderen. Wat een genot. Het enorme huis, de prachtige tuin, het zwembad, de schitterende omgeving, het weer. Beter kan haast niet.
Bart Nieuwenhuizen from Les Hirondelles, 11 augustus wrote on 28/11/2015:
Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in een heerlijk huis. Het huis heeft een geweldig uitzicht over de fantastische verkoelende rivier waar je heerlijk in * * * zwemmen. Het kiezelstrandje is 300 meter lopen !!! Het huis is compleet ingericht. Een goede keuken met vaatwasser en airco en een grote bbq.
De garage onder het huis voorziet in een gegarandeerde parkeerplaats en koele schaduw.
Het was genieten in dit leuke en compleet ingerichte huis.
Echt een aanrader.
La douce France in optima forma
Aldus...
Bart Nieuwenhuizen
James Taylor from La Fontaine, 27 juni wrote on 28/11/2015:
Our perfect Holiday Destination

As a family we have stayed in many wonderful holiday homes across France, Spain, Italy and elsewhere over many years, and although most have been delightful, almost all of them involve some degree of compromise. It could be the location, or the interior of the house, or the outside space, or the pool, or distances to shops and other services.

So for us, it was an absolute treasure to find La Fontaine and without doubt it provides us with our ideal holiday, so much so that we have been returning every year since that first trip. Set in the middle of a pretty village, with the canal du midi and three local restaurants just a few steps away, the property is tranquil, comfortable, fully equipped and beautifully furnished.

The local co-op produces excellent wine and there is a supermarket and other shops (plus a fresh produce market on Sundays and Wednesdays) in nearby Capestang, only a few minutes away by car. There are any number of good markets within a short drive, including the excellent Valras Plage (Mondays and Fridays in Summer), which also has a fabulous beach.

Although there is always plenty to see and do locally, we particularly love the chance to spend long relaxing days around the pool and patio area, which is totally private and can be enjoyed from breakfast until bedtime. It goes without saying that we have already booked for next year!
Fam Vos-Keetelaar from La Roque, 23 juli wrote on 28/11/2015:
La Roque, prachtig groot, mooi ingericht huis. Schitterend uitzicht, heerlijk terras, deels overdekt, en wij hadden zeer warme heerlijke weken en dan is dat erg prettig! Veelvuldig naar strand geweest, goed te rijden en naar het mooie Roquebrun rivierstrandje. Winkelen in Narbonne. Overal leuke restaurantjes. Zeer uitgebreide markt vlakbij Saint Chinian 2 x per week. En bij alles wat je doet: thuiskomen in dat mooie huis is het fijnste moment!
Anniek Vrij from Les Martinets, 22 juli wrote on 28/11/2015:
Net terug van twee heerlijke weken in Les Martinets. Wat een fijn, ruim, zeer goed ingericht huis en van alle gemakken voorzien. Echt super. Ook de wilde tuin en de drie terrassen (in de zon, in de schaduw, onder de blauwe regen en de zwaluwen...hoe kon het ook anders met zo'n huisnaam: Les Martinets), het uitzicht op Vieussan en het groene bergachtige landschap maken het geheel compleet. En niet te vergeten twee heerlijke badkamers en een geweldig goed geoutilleerde keuken. Wij waren met onze twee zoontjes van 2 en 5 jaar en hadden een opblaasbad mee voor op het terras. Het riviertje (op 1 minuut lopen) was wel een beetje spannend met die kleintjes maar in het dorpje verderop in Roquebrun heeft het riviertje ook een prachtige oude brug en een kiezelstrand met een soort natuurlijk zwembad. Dit was ideaal voor de jongens. Ook omdat wij daar in de schaduw konden zitten (wel handig om stoeltjes of een plastic kleed mee te nemen...doen de Fransen ook). Voor de lunch kunnen wij dan de eetgelegenheid bij de kanoverhuur aanraden. Je zit daar heerlijk aan het water met uitzicht op Roquebrun en de brug. Verder goede salades en relaxte mensen en dito sfeer.
Wij hebben ook gegeten bij Lezard Blue (op 1 minuut lopen van het huis). Was prima. Wel een tip: reserveren op vrijdag en zaterdag. Dit geldt voor veel restaurants in de buurt. In het boek in het huis staan veel goede restaurant tips.
Wij vonden het op en top genieten! Hartelijke groeten, Marcel, Anniek, Boris & Jonas
Boudewijn van Deelen from Lou Cigalou te Babio, van 6 t/m 20 juni 2015 wrote on 28/11/2015:
Beste Hilde en Frans,
Hierbij willen wij jullie bedanken voor het gebruik van jullie vakantiewoning in Babio. Ongelofelijk wat jullie hebben weten te realiseren in een, van buiten bezien, ietwat vreemd bouwwerk. Wij waren verrast door het interieur en de verfijnde afwerking tot in detail van alle ruimten. Ook de mooi aangelegde en onderhouden tuin verdient bewondering. Wij hebben, af en toe geholpen door de weergoden, de plantjes elke dag trouw van water voorzien. Verder hebben we veel rondgereden over smalle weggetjes en diverse dorpjes en steden bezocht. Het was heerlijk om ’s-morgens te worden gewekt door het vrolijk gefluit van de verschillende vogeltjes. Erg leuk vonden wij de confrontatie met de hop, een vogel die wij in Nederland eigenlijk nooit zien. We hebben er zelfs één op de foto weten vast te leggen, zittend op een elektriciteitsdraad, met z’n kuif plat door de vrij harde wind.
Verder ook onze complimenten voor de zeer uitgebreide keukeninventaris en beschikbare goede apparatuur.
Kortom wij hebben twee weken genoten van ons verblijf in de Languedoc en zijn weer geheel uitgerust in het koude Nederland teruggekeerd.
Nogmaals, hartelijk dank en wie weet tot een volgende keer.

Hermien & Boudewijn van Deelen, Oosterhout (NB)
Bert en Marian Utens from La Fontaine, 8 juni wrote on 28/11/2015:
Na een week in La Vieille Grange geweest te zijn( waar het net als een paar jaar geleden weer fantastisch was), zijn we van 23 mei tot 6 juni 2015in La Fontaine geweest.
Wat een prachtig mooi oud Frans huis, zoals ook in de andere huizen van midi Maison, weer enig ingericht met mooie oude kastjes en tafeltjes, mooie oude vloer boven en weer de goeie nieuwe apparatuur in de keuken, leuke schilderijen aan de muur, voor ons een hele fijne sfeer. Monique en Reinoud kunnen dat als geen ander en hun behulpzaamheid en hartelijkheid is ongekend.
Wij hebben erg genoten van de tuin met zwembad, overal fijne hoekjes, bij het ontbijt zaten we altijd lekker in de schaduw aan het kleine tafeltje boven aan het trapje.
Ook de voortuin is zo lekker Frans met het leuke oude tuinstel, de rozen, kamperfoelie , jasmijn, lavendel!
Er zijn 2 leuke restaurantjes op 2 minuten loopafstand en ook nog een vinauberge in mooie tuin met heerlijke tapas.
Capestang is vlakbij, waar je heerlijk bij het cafe op het terras * * * zitten , mensen kijken en wijntjes drinken, lekker niks doen.
Verder zijn er natuurlijk vaak leuke brocantes en markten in de buurt, ook het strand is nog geen half uur rijden en wij vinden Pezenas , Serignan en Montpellier zeker de moeite van het bezoeken waard.
Kortom, er is zoveel te doen en ook te luieren, het was precies waar wij ons in de winter zo op verheugden.
Dank Monique en Reinoud!
Terwijl ik dit schrijf wil ik het liefst weer terug!
M.van Stijn from La Roque, 14 mei wrote on 28/11/2015:
Net terug van een heerlijke week in een super huis, waar alles wat je maar even nodig zou kunnen hebben om je vakantie zeer comfortabel en geslaagd te maken aanwezig is. Heerlijk gewandeld, geluierd en genoten van de omgeving. Nu al heimwee, dus de volgende vakantie alweer geboekt.
Fam Dekker from Le Vieille Grange, 12 mei wrote on 28/11/2015:
We hebben enorm genoten in dit mooie huis met 3 families met kinderen tussen 1 en 8 jaar. Het huis staat lekker centraal in Roquebrun en de ijsjes, broodje en terras zijn op loopafstand. De tuin heeft iets magisch met de kapel op de achtergrond. Jeu de Boule om de hoek en de rivier die maar doorstroomt. Het zwembad was koud ( 1e week mei ) en bracht iedere dag de juiste verkoeling. Heerlijk buiten gegeten 's avonds en 's ochtends de zon door de ramen als de luiken opengaan....
Een aanrader wat ons betreft.
Karin en Aad from Les Hirondelles, 11 mei wrote on 28/11/2015:
Dit jaar waren we voor de eerste keer op vakantie in de Languedoc.
Bij het zoeken van een leuk plekje belandden we op de site van Midimaison en kozen we voor Les Hirondelles in Roquebrun. Het bleek een voltreffer want wat hebben we genoten van de prachtige omgeving en de uitstekende vakantiewoning Les Hirondelles.
Een ruime, schone en prettige vakantiewoning met een prachtig uitzicht.
Alle informatie klopte en de gehele sfeer maakte dat we door de vele leuke plekjes om te wandelen, het heerlijk eten, ons bezoek aan prachtige stadjes , het vinden van lekkere wijntjes etc. meteen weer hebben geboekt voor volgend jaar.
Monique en Reinoud, bedankt voor de attente zorg en graag weer tot ziens.
Peter, Bea, Jilles, Josefien en Zazou de Cazo from Las Rousiges, 5 mei wrote on 28/11/2015:
Een huis met verrassingen! Zowel in de herfst als in het voorjaar hebben wij hier verbleven. Opvallend is dat je altijd een zonneplek hebt en vaak zelfs meerdere. Bijvoorbeeld het hele grote achterterras, bij het zwembad of het kleine tuinterras (met watervalletjes!. ook aan de voorkant een terras waarop je goed * * * zitten met uitzicht op de stromende rivier en de levendigheid van het stadje Roquebrun.
Het is een licht huis met een hele goede (!) open haard, lekkere bedden en vanuit de slaapkamers ook mooie uitzichten. Hele grote garage waarin je zelfs racquetball * * * spelen.
Bakkertje (goed) op loopafstand, evenals enkele restaurantjes en terrasjes. In de omgeving kun je goed wandelen. Afhankelijk van het seizoen kun je ook het oogsten van de wijndruiven of het jagen op wilde zwijnen van dichtbij meemaken. Vanuit het huis loop je zomers zo de rivier in waar je goed in * * * zwemmen (warm water), spelen (meerdere stroomversnellingen) en zonnen.
Irma Karin en fam. from La Vieille Grange, 3 mei wrote on 28/11/2015:
Prachtig groot huis.. Mooi onderhouden, fijne keuken en goede bedden.. De houtkachel geeft in de avonduren lekkere warmte en als je niet wil stoken elektrische kacheltjes..
In de omgeving voldoende te doen; op 800 mtr een leuke wijnbar met tapas ( t.o. La petit Nice), een bakker en een kleine super voor de kleine noden.. Het restaurant voor het huis is geen aanrader, maar de omgeving heeft voldoende eetgelegenheden verder. Prachtig wandelgebied vanuit het dorp of even verderop de Gorges d'Heric en Olargues.. De beheerder Monique staat direct klaar als er wat nodig is.
Pascal from La Chouette 26 oktober 2014 wrote on 28/11/2015:
We hebben een heerlijke tijd gehad in La Chouette. Genoten van de rust, de wijn en de omgeving.
Wij zijn zeer te spreken over de service die Monique en Reinoud bieden!
We komen terug!
Poldi & Jeannette from les Terrasses 23 oktober 2014 wrote on 28/11/2015:
Al verschillende huizen van MidiMaison bezocht, maar dit huis overtrof echt alle verwachtingen. Het huis zelf is erg gezellig en met alle natuursteen absoluut authentiek.De ligging boven het dal van de Orb aan de rand van het dorp met een adembenemend uitzicht is fantastisch. En de verschillende terrassen geven je ieder moment van de dag het gevoel te leven als een God in Frankrijk. Wij hebben deze plek in ons hart gesloten!
Frans W.Biegstraaten from les Hirondelles Roquebrun 29 september 2014 wrote on 28/11/2015:
Een van de betere vakantie huizen. Een pre is ook de inpandige garage.
De bakker naast de deur waar heb je dat!!
Dit huis is echt een toppertje en geloof mij wij hebben er heel wat gezien
Wim en Krista Kwantes from Les Hirondelles september 2014 wrote on 28/11/2015:
Mijn dochter en ik hebben met zeer veel genoegen in Les Hirondelles vertoefd. Het is een comfortabel huis met veel ruimte en zeer smaakvol ingericht. De ligging is mooi in het centrum met alle voordelen van dien.
Bijzonderheden:
a) Het ruime terras aan de voorkant met het prachtige uitzicht en de schaduwrijke cour aan de achterzijde
b) Mooie meubelen en veel kunst aan de muren
c) De mogelijkheid om de auto in de cave te parkeren zodat je ook bij grote hitte met een koele auto op weg gaat.
Kortom volop genoten!
Linda van Gompel from La Roque mei 3 2014 wrote on 28/11/2015:
Voor de derde keer mochten wij in de mooie H�rault verblijven. Telkens in een huis van Midimaison. De eerste keer in La chouette, daarna in L'amandier en nu in La roque. Stuk voor stuk mooie huizen met een unieke ligging. Vanop het overdekte terras in La roque heb je een ongelofelijk uitzicht over de vallei. Zowel op warme dagen als wanneer het weer iets minder is zit je hier erg comfortabel. Het huis zelf is heel goed uitgerust en er is heel veel plaats.
Van aan het huis zelf vertrekken er enkele wandelingen. Je kan zelfs te voet naar St Chinian. De natuur is overal adembenemend en in de buurt liggen de mooiste dorpjes: Roquebrun met zijn heerlijke strandje, Vieussan, Ollargues,... En iets verder weg maar meer dan de moeite waard: Minerve, onwerkelijk mooi!!! Wij hebben ons hart verloren aan dit stukje Frankrijk en aan de huizen van Midimaison.
Irma en Oene + kids from La Chouette mei 14, 2013 wrote on 28/11/2015:
Frans genot met hollandse gemakken!

Na velen jaren in verschillende provincies een huisje te hebben gehuurd voor de mei vakantie was dit toch echt we een topper.

Naast een ruime woonkamer voor het gehele gezin waren ook de slaapkamers en de badkamer ruim bemeten. Maar het echte genieten was natuurlijk op het terras in de zon met uitzicht of naast de keuken met kookeiland en een prachtige oven. Tja als je voor een avond besluit thuis te blijven en niet buiten de deur te eten dan is hier ook alles aanwezig om een heerlijke maaltijd te bereiden en op het terras te eten en vooral te genieten.

Het gastvrije dorpje ligt vredig op de heuvel en privacy is echt optimaal.

Kortom je voelt je hier helemaal vrij en het is dan ook geen wonder dat een kunstenaar hier een replika van het vrijheidsbeeld heeft geplaatst bij de ingang van het dorpje.

Super plek en super gaaf, lekker uitgerust terug naar nederland.

Monique bedankt, want ook de communicatie verliep prima en dat is een dikke 10.
Trees, Gerti & Ellen van Stijn en hond Bolivar from 13-20 april 2013: La Chouette wrote on 28/11/2015:
Als je eenmaal een vakantie bij MidiMaison hebt doorgebracht ben je daarna voor altijd verwend Voor ons was het alweer de 6e keer. Ditmaal in La Chouette, Lugné. Fantastisch fijn, comfortabel huis. Alles gelijkvloers, goede insertkachel, 2 riante terrassen en een mooie tuin van waaruit je zo wandelingen * * * maken. De Orb op loopafstand, zodat onze Bolivar (Flatcoat)lekker af kon koelen. Vriendelijke hameau.
Wij kwamen om bij te komen en dat is uitstekend gelukt!!! Het mooiste weer van de wereld, dus iedere dag buiten ontbijten op het terras in de zon, op zondag uiteraard de markt in Saint Chinian (aanrader!), BBQ'en, wandelen, fietsen, luieren, wijnen proeven en kopen (ook een aanrader!), dagje Mont Pellier (alweer zo'n aanrader )
Wij hebben de accu weer opgeladen voor ons hoogseizoen in de -evens mooie- Auvergne. Op de Languedoc en MidiMaison zijn we nog lang niet uitgekeken. Dus Au Revoir Monique, Reinoud, Boefje en PicoBella !
Lieve groeten van Trees, Gerti en Ellen van Stijn en een dikke knuffel van Bolivar
Fam. Spiekerman from Les Terrasses 2 september 2012 wrote on 28/11/2015:
We hebben een week doorgebracht in het huis Les Terrasses, een prachtig en schattig huisje, midden in het Middeleeuwse dorpje Vieussan. De inrichting was erg smaakvol en helemaal passend bij de sfeer van het dorp en het huis. Je had prachtig uitzicht over de Orbs-vallei. De terrassen, waar het huis haar naam aan dankt, waren helemaal uniek. 's Ochtends ontbeten we op het bovenste terras, 's avonds aten we vaak op het onderste terras bij het zwembad en de buitenkeuken. Het was heerlijk om op een van de comfortabele zitjes bij het zwembad over de mooie stenen muurtjes en de Orbs-vallei uit te kijken. Absoluut voor herhaling vatbaar!
Jan, paola, Frederieke en Cathalijne from l'Amandier 27 juni 2012 wrote on 28/11/2015:
Heerlijke vakantie gehad in een comfortabel en sfeervol huis in een prachtige omgeving.
Wij zijn als een blok gevallen voor Cazo en de Languedoc. De rust, de stilte, schitterende natuur en het heerlijke weer nog eind oktober, fantastisch!
Onze dochters vonden het hier ook geweldig met alle dieren. Iedere dag zijn ze, zelfs als we al een lange wandeling achter de rug hadden, met de schaapsherder meegeweest.
Het Oppidum d'Enserune vonden we heel interessant. Bij het naastgelegen plaaatsje Colombiers kun je prachtig langs het Canal du Midi wandelen.
Ook hadden we de racefiets meegenomen. De colletjes zijn ook voor beginners goed te doen en leveren prachtige vergezichten op.
Eric en Janai from Les Hirondelles, 14 mei 2008 wrote on 28/11/2015:
Dit jaar waren we voor de eerste keer op vakantie in de Languedoc.
Bij het zoeken van een leuk plekje belandden we op de site van Midimaison en kozen we voor Les Hirondelles in Roquebrun. Het bleek een voltreffer want wat hebben we genoten van de prachtige omgeving en de uitstekende vakantiewoning Les Hirondelles.
Een ruime, schone en prettige vakantiewoning met een prachtig uitzicht.
Alle informatie klopte en de gehele sfeer maakte dat we door de vele leuke plekjes om te wandelen, het heerle hebben enorm genoten van het huis, helemaal geweldig!
We hebben een bezoek gebracht aan Beziers, Carcassonne, Saint Chinian, Roquebrun, Vieussan en Olargues. Verder geweldige wandeling gemaakt: Colombières de Gorges. Mooie tocht, goed schoeisel wel noodzakelijk! Tocht duurt geen 5 uur maar 3,5 uur als je goed doorloopt.
Verder hebben we heerlijk gegeten bij Fleurs d'Olargues en le Faitout! Aanraders!
Helaas zit het er weer op. Zoals vrienden ons dit huis hebben aanbevolen zullen wij het ook zeker weer doorgeven aan anderen!
Ruby Prince from La Grange, Roquebrun 24 mei 2015 wrote on 28/11/2015:
We enjoyed our week at La Grange immensely!! We highly recommend this villa and the village of Roquebrun as well. The villa was spacious, gorgeous and beautifully maintained - inside and out - and the village was a real bonus - a treat to visit and explore!

We were 7 adults and found the villa to be perfect for our needs. We would return in a heartbeat!!