l'Amandier ***. Een bijzonder huis met aan de achterkant een ruim, besloten en halfoverdekt terras dat toegang geeft tot de tuin. In Cazo, vlakbij het levendige wijnstadje Saint-Chinian.

Geschikt voor 5 personen.

l'Amandier ligt aan de rand van Cazo, een boerengehuchtje met niet meer dan 20 inwoners op een paar kilometer van Saint Chinian. Cazo is omgeven door wijngaarden er is geen doorgaand verkeer. Het is er heerlijk rustig en toch vlakbij een gezellig stadje met iedere zondag en donderdag een goede regionale markt. Ook zijn er diverse restaurants en terrasjes.

Het huis is recentelijk geheel gerestaureerd met zoveel mogelijk gebruik van authentieke materialen, zoals de oude plavuizen in de keuken en woonkamer.

De inrichting is smaakvol; een combinatie van modern comfort, brocante en antiek.

Er zijn twee ruime slaapkamers, een met een twee persoonsbed en een badkamer met douche en de andere met drie bedden en een luxe badkamer met ligbad.

De ruime en lichte woonkeuken is zeer volledig ingericht en nodigt uit tot het maken van heerlijke mediterane gerechten. Er is een goede oven en een schitterend massief marmeren aanrecht.

Via een grote schuifpui komt u vanuit de keuken op een ommuurd en gedeeltelijk overdekt terras met een 4/6 persoons eettafel. De tuin is gericht op het zuid-westen en staat vol met mediterrane planten zoals rozemarijn, lavendel en oleanders. Vanuit de tuin heeft u een vrij uitzicht op de wijngaarden.

Het huis is goed geïsoleerd en het is ook door de dikke muren in de zomer heerlijk koel. Er is centrale verwarming dus ook zeer geschikt voor de wintermaanden.

Prévisions météorologiques
Cazo